Special Healing powder vs Mineral Blemish powder

Mario Badescus Special Healing powder har jag haft här hemma ett tag och det har alltid varit en räddare i nöden när huden inte riktigt vill samarbeta. Special Healing powder är ett sulfurbaserat puder som ser ganska gult ut i burken och som man måste vara ganska lätt på handen med för att inte se alldeles gul ut i ansiktet. Det följer med en puderpuff i burken men den kan man bortse från direkt, den ger ett alldeles för täckande (och gult) resultat. Använder du istället en borste är det ganska lätt att få till en jämn yta.

För ett tag sedan började jag testa E.l.fs Mineral Blemish powder och likheterna med Special Healing Powder är in särskilt svåra att upptäcka: de ska båda motverka oren och fet hud och dölja finnarna. Till skillnad mot Mario Badescus variant är Mineral Blemish powder inte särskilt gult utan påminner mer om en ljus mineralfoundation. Pudret kommer inte heller med en puff utan med en liten borste vilket jag såklart ser som ett plus.

Prismässigt ligger Special Healing powder på 139 kronor hos Eleven och Mineral Blemish powder på 73 kronor hos E.l.f. Om jag ska utse en vinnare måste jag nog säga att E.l.f har lyckats snäppet bättre med sitt puder och det främst för färgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s