Vichy Aqualia Thermal – Nu utan parabener

Vichys Aqualia Thermal har funnits på apotek i några år och nu gör de om serien så att den inte innehåller parabener. Debatten om parabeners vara eller icke har pågått rätt länge och det känns intressant att ett stort märke som Vichy drar sitt strå till stacken. Personligen är jag inte jätteberörd av parabener i hudvård, jag vet att de finns och att vissa är sämre än andra men jag kommer inte ge upp en hudkräm som fungerar bara för att den innehåller parabener. Men skulle parabenerna tas bort från krämen skulle jag definitivt inte protestera.

Som ett sidospår kan jag meddela att jag har testat Aqualia Thermal Light och den är riktigt skön! Jag använde den som en fuktgivare när jag var i Dubai för boosta ansiktet med fukt och den fungerade toppen på min blandhy.

6 reaktioner på ”Vichy Aqualia Thermal – Nu utan parabener

 1. kan du inte skriva lite mer om fuktkrämer som du gillar, det verkar som om vi har ganska likadan hy…

  kul att ha hittat dig igen på den här sidan 🙂

  • Hej Lucy!
   Jag ska försöka knåpa ihop lite fler inlägg om sånt 🙂

   Kul att du har hittat hit!

 2. Hej och tack för fina tips! Har du tänkt på att Vichys Aqualia och ACOs Cliniderm har samma utformning på flaskorna och därför undrar jag om det är samma produkt men under olika namn?

  • Hej!
   Nej, det har jag inte tänkt på.. ACOs Cliniderm är ett svenskt märke som forskas fram i Sverige medan Vichy är ett franskt apoteksmärke så det är nog bara tillfälligheter i så fall.

 3. Jag har köpt en Vichy AqualiaThermal kräm som jag läst är utan parabener MEN när jag läser i botten på förpackningen står det att den innehåller Methylparaben – då är den väl inte utan parabener? /Birgitta

  • Hej Birgitta!
   Det låter inte alls kul! Kan det vara så att du fått ett gammalt exemplar eller står det på förpackningen att den ska vara utan parabener? Men du har helt rätt, Methylparaben är en paraben och använder de sig fortfarande av den ingrediensen så stämmer inte uppgifterna jag fått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s